Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde snijbietrolletjes
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
grote
gave snijbiet-
kool- of paksoibladen
▢
350
g
gekookte pompoenstukjes of gekookte kikkererwten
▢
2
tenen
knoflook
▢
olijfolie
▢
150
g
tofu
▢
30
g
hazelnoot
▢
2
eetlepel(s)
tamari
Japanse sojasaus
▢
2
theel kerrie
▢
2
gember
▢
2
dl
tomatensaus
▢
peper & zout
Instructies
Blancheer de bladen 3 tot 5 minuten (snijbiet 1 min.) in kokend water en laat ze uitlekken.
Maak puree van de pompoen of kikkererwten.
Bak de tofu in kleine stukjes in olie, voeg grof gehakte hazelnoten en knoflook toe en laat dit even meebakken.
Meng er kerrie, gember en tamari door en roer de puree door het mengsel.
Verdeel het mengsel over de bladen en rol deze op tot rolletjes.
Prik de rolletjes eventueel vast met een cocktailprikkertje en leg ze in een met olie ingevette ovenschaal.
Giet er de met peper en zout gekruide tomatensaus over en zet de schotel ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven op 180°C.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
Europa