Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gratin van snijbietstelen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
800
g
snijbietstelen
▢
1
citroen
▢
2-3
eetlepel(s)
olijfolie
▢
circa 1/8 l bouillon
▢
zout
▢
peper
▢
1
ui
fijngesneden
▢
100
g
spek
▢
150
g
Scamorza
gerookte Mozzarellof een verse Mozzarella (of Hollandse gerookte kaas
▢
50
g
paneermeel
▢
geraspte
citroen
▢
3-4
takjes
peterselie
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie
Instructies
Snij de snijbietstelen in vingerlange en vingerdikke stukken, bewaar ze in citroenwater, opdat ze mooi wit blijven.
Bak de ui zachtjes aan, voeg de stelen toe en bak ze kort in olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Voeg wat bouillon toe en laat 10 tot 20 minuten afgedekt stoven.
Haal de stelen uit de pan met een schuimspaan.
Verdeel de stelen in een platte ovenvaste schotel, mooi parallel als asperges.
Verdeel de spek en de in blokjes gesneden Scamorza tussen en onder de stelen.
Bestrooi met paneermeel en wat citroenschil.
Besprenkel met olijfolie en bak dit in de oven tot de kaas is gesmolten en alles borrels.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met witbrood, of met pelaarappelen met daarover wat groentenat gegoten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ovenschotel
Land van herkomst
Italië