Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Griekse snijbiettaart
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
vellen fillodeeg ± 500 g totaal
▢
150
g
boter
▢
750
g
snijbietblad
klein gesneden of verse wilde spinazie, harde steeltjes verwijderd
▢
300
g
Turkse feta
verkruimeld,
▢
2
ei
▢
1
eetlepel(s)
verse fijngehakte dille
▢
2
fijngehakte sjalotjes glazig gefruit in 1 el olie
▢
peper
▢
zout
▢
1
mespunt
nootmuskaat
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht op 175°C).
Vet een lage, ronde vuurvaste schaal van 18-20 cm doorsnee in met boter.
Smeer de vellen filodeeg in met gesmolten boter en leg ze over elkaar in de schaal.
Laat het deeg aan de randen uitsteken.
Was de snijbiet of spinazie en laat in een vergiet uitlekken.
Verkruimel de feta.
Fruit de sjalotten in de olie en doe de verkruimelde feta vervolgens met handjes tegelijk bij de snijbiet.
Laat snel slinken.
Doe het mengsel in een vergiet zodra alle groente is geslonken.
Druk het vocht eruit en hak de groente grof.
Meng in een kom feta, eieren, dille, peper, zout en nootmuskaat erdoor.
Doe het groentemengsel in de met filodeeg beklede schaal.
Klap de over de rand uitstekende lappen deeg naar binnen en vouw ze over de vulling.
Verdeel de rest van de boter eroverheen.
Bak de taart in 30 minuten krokant en goudbruin.
Leg een platte schotel over de vuurvaste schaal. Keer het geheel om en stort de taart over op een platte schaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer warm en in punten gesneden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
Land van herkomst
Griekenland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch