Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roergebakken snijbiet
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg.
snijbiet
▢
1
grote
knoflook
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
peper & zout
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
desgewenst
Instructies
Was de groenlof en verwijder de grove nerven.
sla zorgvuldig droog bij voorkeur in een slacentrifuge.
Rol het blad op in stevige rolletjes en snijd ze in reepjes.
Rol ze in een theedoek en leg ze een paar uur of de hele nacht in de koelkast.
Halveer het knoflookteentje kort voor het serveren en wrijf er de wok of koekenpan mee in.
Bestrooi de knofllok met wat zout en plet met de platte kant van een mes.
Verhit de olie op middel hoog vuur, en laat de knoflook 1 min. meebakken
Voeg de gekoelde snijbiet toe en roerbak een paar minuten.
Bestrooi met wat zout en peper en wat citroensap en dien meteen op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertips: is erg lekker met aardappelpuree en veg. worst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch