Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rårakor med gräslök
aardappelkoekjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
aardappels
▢
2
eetlepels
bieslook
▢
2
theelepel
zout
▢
2
tot 4 eetlepels boter
▢
2
zonnebloemolie
▢
verse
peper
Instructies
Schil de aardappelen en rasp ze grof, het liefst in dunne flinters boven een grote mengkom.
Giet het vocht dat zich uit de rasp in de kom zal vormen niet af..
Werk vlug om te voorkomen dat de flinters verkleuren, meng er de bieslook, het zout en wat peper door.
Verwarm de boter en de olie in een grote braadpan op hoge hitte tot het schuim wegtrekt.
De pan moet zeer heet zijn, maar het vet mag niet roken.
Neem per koekje 2 eetlepels van de flinters en hou ze dun en plat door er met een pannenkoekmes op te drukken.
Bak 3 of 4 koekjes tegelijk die ongeveer een doorsnee hebben van 7 cm.
Bak de koekjes 2 tot 3 minuten lang op middelmatige hitte aan elke kant, of zolang tot ze krokant en goudgeel zijn.
Voeg indien nodig een beetje boter of olie toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
Zweden