Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rijstschotel met kip en kerriesaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
rijst
▢
500
ml
tuinkruidenbouillon (van een tablet0
▢
1
ui
gesnipperd
▢
2
appels
geschild, klokhuis eruit en in stukjes
▢
3
eetlepel(s)
boter
▢
400
g
kip
▢
1
zak diepvries sperziebonen
(à 450 g)
▢
1
pak Verstegen Kerriesaus voor Kip en Groenten
3 x 80 ml
▢
zout
▢
peper
Instructies
Kook de rijst in de bouillon gaar.
Verhit de boter in een braadpan en bak de kipfiletblokjes in 3 minuten lichtbruin.
Kook de sperziebonen in weinig water 6 - 8 minuten.
Giet ze af.
Voeg de ui aan de kip toe en bak 1 minuut mee.
Appel toevoegen en 1 minuut meebakken.
Schep de rijst door de kip.
Breng op smaak met zout en peper.
Prik gaatjes in de verpakking van de kerriesaus en in de magnetron op 600 Watt in 30 seconden verwarmen.
Serveer het rijstmengsel met de sperziebonen en de saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies: Hardys Bin 141 Coilombard/Chardonnay
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Rijst