Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Snijbiet à la crème
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1,5
kg
snijbiet
warmoes, (naar keuze alleen het bladgroen, of inclusief de stelen)
▢
20
gram
boter
▢
1
deciliter
room
▢
zout
Variatie:
▢
nootmuskaat
of verse basilicum
Instructies
Als je de stelen gebruikt, snij die dan eerst in kleine reepjes.
Snij de gewassen bladen in repen en die in stukken.
Kook ze in 5 à 10 min. gaar met het aanhangend water en een beetje zout.
Pureer de groenten, laat de boter er in smelten en roer er de stijf geklopte room doorheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Smaakvariaties worden verkregen door er nootmuskaat over te raspen of basilicumblaadjes toe te voegen.
Dit gerecht kan worden ingevroren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Europa
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch