Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Snijbietsouflé
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Souflévorm
Ingrediënten
▢
1000
g
snijbiet of spinazie
▢
⅛
liter
water
▢
1
tl
zout
▢
6
ei
▢
5
eetlepel(s)
room
▢
zout
▢
peper
▢
nootmuskaat
▢
100
g
belegen kaas
Gouda
Instructies
Snijbiet wassen.
Water met zout aan de kook brengen, snijbiet toevoegen, 3 tot 4 min. garen, goed laten uitlekken.
Eieren met de room verroeren en met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen.
Kaas raspen en erdoor roeren.
Snijbiet in een ingevette souflévorm doen en de eieren daarover gieten en voorzichtig met elkaar vermengen.
Vorm in de koude oven zetten en bij 200°C ca. 20 tot 25 min. bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij gebakken aardappelen of rösti.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten