Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Snijbietstelen met kaassaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kilo snijbiet
▢
zout
▢
35
gram
boter
▢
30
gram
bloem
▢
1¼
deciliter
melk
▢
50
gram
geraspte kaas
▢
citroensap
Instructies
Stroop het donkergroene blad van de stelen, laat weinig en lichter groen blad eraan.
Was de stelen en snijd ze in stukken van 3-4 cm.
Zet ze op met weinig water en zout.
Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
Laat ze uitlekken, vang het vocht op.
Maak van de boter en de bloem. 1½ dl kookvocht en 1½ dl melk een dikke, gebonden saus.
Roer daar eerst de geraspte kaas en daarna de uitgelekte groente door.
Maak het gerecht op smaak af met iets zout, wat nootmuskaat en een paar druppels citroensap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Kaas
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch