Snijd de verschillende vleessoorten elk in 8 even grote blokjes.
Maak hiervan 2 spiesjes met kip, 2 spiesjes met varkensvlees en 2 spiesjes met lamsvlees.
Maak de marinademix aan volgens de aanwijzingen op de verpakking en bestrijk de sateetjes hiermee.
Zet ze tot gebruik koel weg.
Snijd de paksoi of Chinese kool in smalle repen en de lente-uitjes (groen en wiin dunne schuine ringen.
Snijd het vruchtvlees van de paprika in smalle reepjes en de ananasringen in smalle stukjes.
Snijd de banaan in plakjes en schep ze om met citroensap.
Schenk het citroensap uit de kom en meng dit met de appelstroop, sambal, ketjap en olie tot een dressing.
Steek de barbecue aan en laat de kooltjes witheet worden in 30-45 minuten.
Leg sateetjes op het rooster op de tweede richel boven het gloeiende houtskoolvuurtje.
Rooster ze onder regelmatig keren in 12 minuten gaar.
Verwarm intussen, volgens de aanwijzingen op de verpakking, de pindasaus.
Meng de dressing door de salade.
Verdeel de salade over twee borden.
Leg de sateetjes op de salade en lepel er lekker veel pindasaus over.
Bestrooi de borden met wat kroepoek.
Geef de rest van de kroepoek apart erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij zo een breed smaakpalet is behoefte aan een allrounder. Kies geen dure wijn maar een lekkere Zuid-Franse grenache rosé of Spaanse rosado. Op veilig spelen? Neem een pilsje!