Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
Meng het gehakt met de limoenrasp, knoflook, gember, de helft van de rode peper, 1 eetlepel vissaus en zout.
Vorm van het gehakt 8 rolletjes van ongeveer 15 cm lang en druk ze plat.
Zet het gehakt tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Breek de mihoen doormidden en week volgens de gebruiksaanwijzing in kokend water.
Scheur een deel van de munt en koriander grof boven een slakom.
Spoel de mihoen en julienne gesneden wortels af in een vergiet met koud water.
Doe de mihoen en wortels in de slakom.
Voeg limoensap, 1 eetlepel vissaus en de rest van de rode peper toe aan de salade en schep alles voorzichtig door elkaar.
Was de slabladeren en dep ze droog.
Rooster de gehaktrolletjes op een ingevette grillschaal of hamburgerklem op de barbecue gedurende 10 minuten, draai ze regelmatig om tot ze bruin en gaar zijn.
Schep wat mihoensalade op elk slablad, leg de gehaktrolletjes erop en bestrooi met de rest van de munt en koriander.
Rol het slablad rond de vulling en serveer met chilisaus om te dippen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze rolletjes zijn perfect als hapje of als onderdeel van een Aziatische maaltijd.