Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lamsschotel met witte bonen gestoofd in Franse wijn
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
grote
ui
▢
3
teentjes
knoflook
▢
2
stengels
bleekselderij
▢
200
gram
winterwortel
▢
500
gram
lamsboutschijven
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1
takje
rozemarijn
▢
1
takje
tijm
▢
2
dl
Franse droge rode wijn
▢
2
theelepels
kruidenbouillonpoeder
▢
1
potje
witte bonen
netto 360 gr
▢
zout
▢
peper
Instructies
Pel en snipper de ui.
Pel de knoflook en snijd ze in plakjes.
Maak de bleekselderij en de wortel schoon, was ze en snijd ze in blokjes.
Snijd het vlees in grove stukken en bestrooi met zout en peper.
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend in ± 5 minuten rondom bruin.
Bak de ui en de knoflook ± 2 minuten zachtjes mee.
Voeg de bleekselderij en de wortel toe en bak ze al omscheppend ± 1 minuut mee.
Ris de rozemarijnnaaldjes en de tijmblaadjes boven ee kopje van de takjes.
Voeg de wijn, het bouillonpoeder, de rozemarijn en de tijm aan vlees toe en stoof het vlees afgedekt in ± 1 uur gaar.
Spoel de bonen in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
Roer de bonen door het vlees en warm het geheel nog ± 10 minuten zachtjes door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Breng op smaak met zout en peper en serveer met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
/
Vlees