Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lamspilav van Astrid Veltman
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
450
gram
lamsbout
in dobbelstenen
▢
1
grote gesnipperde
ui
▢
1
teentje
knoflook
uit de knijper
▢
200
gram
abrikozen
gewelde in kwarten
▢
350
gram
rijst
▢
1
eetlepel
rozijnen
sultana
▢
1
mespunt
majoraan
gedroogde
▢
2
runderbouillon
verkruimelde
▢
45
gram
walnoot
grofgehakte
▢
2
eetlepels
pistachenoten
gepelde
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit de boter in een braadpan en schroei het vlees snel dicht.
Zet het vuur dan wat lager, voeg de ui en de knoflook toe en schep om.
Voeg de rijst toe en bak die ± 1 minuut mee.
Voeg de abrikozen, de rozijnen en 9 dl water toe en schep om.
Voeg de majoraan en de bouillontabletten toe en schep weer om.
Doe het geheel over in ovenschaal en zet die afgedekt 30 minuten in de oven.
Schep er 5 minuten voor het einde van de oventijd de noten door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
/
Vlees