Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Asperges met Hollandaisesaus, Ham en Ei
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
13
minuten
minuten
Total time
13
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mixer
Ingrediënten
▢
2
hardgekookte eieren
▢
1
kg
witte asperges
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
▢
Takje
kervel
▢
150
gram
beenham
▢
1
eetlepel
verse fijngesneden peterselie
Voor de Hollandaisesaus:
▢
Citroensap
▢
1
sjalotje
fijngesneden
▢
2
eierdooiers
▢
100
gram
gesmolten roomboter
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
Instructies
Schil de asperges door ze bij de kopjes beet te pakken en naar beneden te schillen.
Vergeet niet een paar centimeter van de onderkant af te snijden.
Kook de asperges in water met een snufje zout, ongeveer 10 minuten, tot ze beetgaar zijn.
Pel de eieren en snijd ze in stukjes.
Voeg peper, peterselie en zout naar smaak toe.
Maak tegelijkertijd de saus klaar met behulp van de au bain-marie kooktechniek.
Gebruik een mixer om de eierdooiers te kloppen in een bad van warm water en voeg de gesmolten boter al druppelend toe.
Stop met kloppen zodra de saus is gebonden en breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Giet een beetje saus over de asperges en serveer met de rest van de saus, gesneden eieren en een klein toefje kervel.
Garneer het gerecht met beenham en bestrooi het met fijngesneden peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gekookte krieltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland