Sommige Thaise families gebruiken maar 8 ingrediënten in hun groene currypasta.
Mijn familie gebruikt 15 ingrediënten en ik gebruik dan ook mijn familie-recept in mijn lessen.
Doe alle ingrediënten in een vijzel en stamp ze met de stamper fijn.
Het is niet nodig om alles tot een zalfachtige substantie te stampen.
Men mag gerust de ingrediënten nog van elkaar kunnen onderscheiden.
"Noot: Wanneer men het aantal groene met de rode chilipepers verwisseld
heeft men de 'rode currypasta - nam prik gaeng phed deng'.
Zijn uw deze versies te 'heet' neem dan de grote in plaats van de medium chilipepers.
Onthoud; hoe kleiner hoe heter, hoe groter deste milder de chilipepers zijn."
Deze hoeveelheid currypasta is ruim voldoende voor een gerecht voor 4 personen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Men kan deze currypasta 1 week bewaren in de koelkast of 3-12 maanden in de diepvries.
Vries de currypasta in in een ijsblokjesvorm, handig in gebruik.
Koopt u de currypasta kant en klaar in de winkel dan is deze 1 jaar houdbaar in de koelkast.