Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Masaman gai
Masamancurry met kip
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eetlepel(s)
sojaolie
▢
1
opgehoopte el
masaman currypasta
▢
200
g
kipfilet
/ veggie: tofu in 2 cm grote blokjes
▢
1-2
aardappels
in 1 cm grote blokjes
▢
1
ui
in ringen
▢
125
ml
kokosmelk
dikke
▢
1
tl
zout
▢
1-2
eetlepel(s)
kokos
▢
2
eetlepel(s)
vissaus
veggy: sojasaus
▢
4-6
eetlepel(s)
pinda’s
droog geroosterde gemalen
▢
250 - 500
ml
kokosmelk
dunne
▢
palmsuiker
Instructies
Doe de sojaolie in een wok en draai de gasvlam klein.
Fruit de currypasta totdat ze begint te geuren.
Voeg de kipfilet, aardappelen en ui en roerbak alles 1 minuut.
Giet de dikke kokosmelk erbij en strooi het zout erin en roer alles nogmaals 1 min.
Giet de dunne kokosmelk erbij, evenals kokos(palm)suiker, geroosterde, gemalen pinda's en vissaus en draai de gasvlam op matig.
Roer het geheel tot alles kookt en draai de gasvlam dan klein en laat alles 10 min. sudderen.
Voeg de tamarindepasta toe en laat alles nog 10 à 15 min. verder sudderen, of tot de aardappels gaar zijn.
Serveer met gestoomde rijst, gestoomde broodjes of chapatti brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Thailand