Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Kao pad gai
Gebakken rijst met kip
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepel(s)
sojaolie
▢
4
tenen
knoflook
gekneusd en gehakt, met velletje
▢
200
g
kippenborst
in 2 cm grote blokjes / veggie: tofu of quorn
▢
1
ei
▢
4
mokken
rijst
gekookte koude
▢
2
eetlepel(s)
vissaus
veggie: sojasaus
▢
1
tl
kristalsuiker
▢
½
tl
thai chocolate
gedroogde chilipoeder
▢
1
tl
garnalen
gedroogde vlokken / veggie: weglaten
▢
2
lente-uitjes
in dunne ringen
▢
⅓
limoen
sap er van
voor de garnering:
▢
1
grote
thai chocolates
rode chilipeper in dune reepjes
▢
1
komkommer
kleine / in dunne plakjes
Voor het sausje aan tafel:
▢
2
eetlepel(s)
vissaus
veggie: sojasaus
▢
4
tenen
knoflook
gepeld, gekneusd en gehakt
▢
¼
tl
kristalsuiker
▢
2
kleine
chilipepertjes
rawit, fijngesneden
▢
2
eetlepel(s)
limoensap
Instructies
Leg de komkommer om en om met de chilireepjes op de rand van een grote serveerschaal.
Het ei loskloppen in een kommetje en aan de kant zetten.
Verhit de olie in een wok op matig vuur, fruit de knoflook tot deze begint te geuren.
Niet laten kleuren.
Voeg de kip toe en roerbak deze 2-3 minuten.
Voeg het geklopte ei toe toe en roerbak totdat het ei half gaar is.
Voeg de rijst toe en ga door met roerbakken.
Voeg de suiker, vissaus, chilipoeder, garnalenvlokken en lente-ui toe.
Roerbak nog enkele seconden totdat de rijst goed vermengd is en tevens iets kleurd.
Doe de vlam onder de wok uit.
Sprenkel het limoensap over de rijst en schep het onder.
Hoop de rijst op in het midden van de serveerschaal en serveer heet met het onder staand sausje
Bereidingswijze van het sausje:
Meng alles in een klein kommetje en zet het op tafel.
De gasten kunnen nu naar eigen smaak hun portie "Kao pad gai" verder op smaak brengen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Rijst
Land van herkomst
Thailand