Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Pad hed lae khao pord orn
Gebakken paddenstoelen met mini-maïs
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepel(s)
sojaolie
▢
1
ui
in ringen
▢
4
tenen
knoflook
gekneusd en gehakt, ongepeld
▢
4-6
mini-maïs
snijd ze in de lengte in 4 stukken en de cilindertjes nog eens in 4 kwarten
▢
½
mok
boomoortjes
gewelde gedroogde in 1 cm brede reepjes
▢
1
mok
stro-champignons
in vieren gedeeld
▢
2
eetlepel(s)
oestersaus
veggie: paddenstoelensaus
▢
1
eetlepel(s)
sojasaus
lichte veggie: 2 el lichte sojasaus
▢
1
eetlepel(s)
vissaus
. / veggie: weglaten
▢
1
tl
kristalsuiker
▢
2
eetlepel(s)
maïzena
opgelost in 4 el water
▢
2
lente-uitjes
in 2 cm lange stukjes
▢
1
grote
rode chilipepers
"thai chocolate" in ringetjes
Instructies
Verhit de olie op een matig vuur en fruit de ui tot ze zacht is.
Voeg de knoflook toe en fruit tot deze begint te geuren.
Voeg de mini-maïs, de boomoortjes en stro-champignons en roerbak alles nog 1 min.
Voeg de oestersaus, sojasaus, vissaus, kristalsuiker en het bindpapje toe.
Voeg de chilipeper en de lente-ui toe en roerbak het geheel nog 30 sec.
Serveer heet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Thailand
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch