250gkippenvlees in dunne reepjes van 3 cm / veggie: 4 stro-paddenstoelen
2takken spinaziechinese gesneden in 4 cm grote reepjes
1ei / vegan: weglaten
1eetlepel(s)vissaus / veggie: extra sojasaus
1eetlepel(s)sojasaus
1tlkristalsuiker
¼tlwitte suiker
Instructies
Zet een wok op een matig vuur en doe er de sojaolie in en deze 20 sec. verhitten.
Doe de knoflook erin en fruit deze tot hij begint te geuren.
Doe nu de kip erbij en roerbak tot deze verkleurd en voeg dan de spinazie toe en dan alles nog eens 30 sec. roerbakken.
Voeg nu het ei, de vissaus, sojasaus en suiker toe. Roebak nog totdat het ei volledig gaar en droog is.
Doe de gemarineerde rijstnoedels erbij en roerbak alles nog eens 1-2 minuten. Strooi de peper erover en draai het vuur uit.
Serveer het gerecht heet. Breng alles verder op smaak met de 4 traditionele Thaise specerijen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Noot:
Als u gedroogde rijstnoedels gebruikt moet u deze voor gebruik 2 minuten weken in heet water.
Traditioneel wordt dit gerecht met grote dikke rijstnoedels gemaakt.
Maar geeft het problemen om deze te krijgen dan mag u ook dunnere rijstnoedels gebruiken.