Snijd de aardappelen in plakjes en de kaas in kleine blokjes.
Vermeng de sour cream met suiker, wat citroensap, zout, peper, de gepelde en gesnipperde ui en bieslook.
Was de leop sla en laat deze uitlekken.
Scheur de bladeren in kleinere stukken, maar houd enkele mooie bladeren achter.
Meng aardappelen, kaas en Icebergsla zorgvuldig door de saus.
Beleg een schaal met de achtergehouden slabladeren: schik de salade erop en garneer met de in partjes gesneden tomaat.
Aardappelsalades kunnen worden bereid van restjes overgebleven aardappelen, maar het is beter voor een geslaagde aardappelsalade aardappelen kort en in de schil te koken.
Hierdoor behouden de aardappelen hun stevigheid en kunnen ze gemakkelijk in blokjes worden gesneden.
Restjes gekookte aardappelen zijn meestal te kruimig om in een salade te worden verwerkt.
Gebruik ook altijd een stevige slasoort in een samengestelde salade, bijvoorbeeld Icebergsla.