Maak de visballetjes (fiskbaltsjeen bruine balletjes (brúne baltsjetevoren klaar volgens de recepten op deze site.
Snijd de wortel en de ui in schijfjes.
Zet de schenkel in een liter water op en voeg zout, de schijfjes wortel en ui, de laurierblaadjes, de peperkorrels, de tijm, de marjolein en de dragon eraan toe.
Trek er in 2 à 3 uur een geurige bouillon van.
Zeef de bouillon en giet er het glas rode wijn bij.
Neem een flinke pan en smelt daarin 40 gram boter.
Voeg de bloem toe en roer dit mengsel tot het lichtbruin van kleur is. Schenk er dan langzaam en onder voortdurend roeren de bouillon bij.
Voeg de bruine balletjes en de visballetjes in ongeveer gelijke hoeveelheden met de eieren toe aan de soep.
Laat het geheel nog 5 minuten doorkomen.
Maak de soep af naar smaak met wat zout, peper, een paar druppels citroensap en een scheutje sherry.
Desgewenst kan het gekookte en gare schenkelvlees in dobbelsteentjes worden gesneden, in een beetje boter voorzichtig bruin worden gebakken en aan de soep worden toegevoegd.
Dien het op met kleine met boter besmeerde sneetjes volkorenbrood.