Breng de kip met de hartjes, maagjes en levertjes, bouillontabletten en 1½ liter koud water aan de kook.
Draai het vuur laag en schuim de soep af tot er geen schuim meer komt bovendrijven.
Voeg het bouquet garni toe en laat de soep minstens 4 uur zachtjes trekken.
Schep de kip, hartjes, maagjes, levertjes en het bouquet garni dan uit de soep.
Schep het grootste deel van het vet van de soep en zeef de soep.
Breng de heldere bouillon met de vermicelli opnieuw tegen de kook aan.
Snijd de wortel uit het bouquet garni, het kippevlees (zonder vel), de hartjes, maagjes en levertjes in grove stukken en voeg ze aan de soep toe.
Strooi er voor het serveren de peterselie over.
Notities / Tips / Wijnadvies
*) Een bouquet garni is een bosje van diverse kruiden dat wordt meegetrokken in de bouillon en andere gerechten.
Een gebruikelijk bouquet garni bestaat uit peterselie, tijm en laurier.