Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Waldorfsalade van Nederlands Zuivelbureau
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
160
g
gaar kippevlees
▢
150
g
belegen kaas
▢
1
appels
▢
1
banaan
▢
sap van 1 citroen
▢
1
sinaasappel
▢
1
struikje
witlof
▢
1
dl
Bulgaarse yoghurt
▢
zout en peper
▢
worcestershiresaus
▢
paprikapoeder
▢
1
eetlepel(s)
fijngehakte peterselie
▢
2
eetlepel(s)
gehakte walnoten
▢
enkele gehalveerde walnoten
Instructies
Snijd het kippevlees, de kaan de schoongemaakte appel in kleine stukjes en de banaan in dunne plakjes.
Besprenkel appel en banaan direct met citroensap.
Schil de sinaasappel, verwijder het wit en de vliezen en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Verwijder eventuele pitten.
Snijd het witlof in ringen, en was deze goed.
Maak een sausje van yoghurt, zout, peper, worscestershiresaus, paprikapoeder, peterselie en walnoten.
Schep alle ingrediënten goed door de saus en garneer met de gehalveerde walnoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze bekende salade werd gecreëerd door de chef van het Waldorf-Astoria hotel in New York in de jaren twintig.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Salade
Land van herkomst
Nederland