Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vlindermacaroni met kalfsvlees en salie
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3½
ons
kalfsschnitzels
ongepaneerde
▢
250
gram
champignons
▢
2
vleestomaten
rijpe / of 3 pomodoro's
▢
10
blaadje(s)
salie
verse / of 2 eetlepels gedroogde salie
▢
400
gram
farfalla
vlindermacaroni
▢
3
maggiblokjes
▢
versgemalen peper
▢
1
dl
droge witte wijn
▢
150
ml
crème fraîche
▢
100
gram
belegen Goudse kaas
of 100 gram gerijpte Milner
▢
bak en braadproduct
b.v. Becel
▢
olijfolie
extra vergine
Instructies
Voorbereiden:
Kook de farfalle volgens kookvoorschrift
Giet af en overspoel met veel koud water.
Als het uitgelekt is, er wat olijfolie door doen vanwege de smaak en om plakken te voorkomen.
Snijd de schnitzels in kleine dunne reepjes (± 1½ tot 2 cm lang).
Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes.
Bereiden:
Doe een ruime hoeveelheid Becel bak- en braadproduct in een koekenpan en laat heet worden.
Doe het vlees in de pan en bak kort op hoog vuur. Laat het vlees niet taai worden!
Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en doe in een kom.
Bak de champignons en de tomaten in het achtergebleven vet. Doe er desgewenst nog wat olijfolie bij.
1Voeg peper, de maggiblokjes (verkruimelen de (gesnipperdsalie toe.
1Voeg de witte wijn toe en laat op hoog vuur indikken.
1Voeg met laag vuur de crème fraîche toe en doe het vlees er weer bij.
1Roer alles goed door elkaar.
1Roer de saus door de farfalle.
1Roer de kaas erdoor.
1Verwarm de schotel of de borden met een portie in de microwave oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Pasta
/
Vlees
Land van herkomst
Italië