Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gepofte aardappel met salsa en salade
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
4
trostomaten
▢
1
rode ui
fijngesnipperd
▢
1
eetlepel(s)
rode-wijnazijn
of citroensap
▢
2
eetlepel(s)
fijngehakte peterselie
▢
4
pofaardappels in de schil
voor de magnetron
▢
2
courgettes
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
krop
sla
▢
1
citroen
uitgeperst
▢
50
g
oude kaas
in blokjes
Instructies
Snijd de tomaten in kleine blokjes en meng ze tot een salsa met de rode ui, wijnazijn, peterselie en peper en zout.
Laat dit minstens 10 minuten staan.
Bereid de pofaardappels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de courgettes doormidden en vervolgens in de lengte in 5 tot 6 plakken.
Bestrijk ze dun met olijfolie en bak ze in een droge koekenpan mooi bruin en gaar.
Bestrooi ze met zout en peper.
Was en droog de sla, scheur de bladeren in grove stukken en meng ze met de plakken courgette en het citroensap.
Verdeel de kaas erover.
Serveer de aardappels met een flinke schep salsa en de salade.
Voedingswaarden
Calories:
340
kcal
|
koolhydraten:
48
g
|
Protein:
11
g
|
Vet:
11
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
Wereldkeuken