Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes.
Bak het uitje in een koekenpan in een beetje boter zacht en glazig.
Schep de ui uit de pan.
Doe de rest van de boter in de pan en bak hierin op een vrij hoog vuur de champignons knapperig en licht bruin.
Schep de champignons uit de pan.
Hak ze in kleine stukjes.
Laat ze afkoelen en roer dan de fijngehakte dille, crème fraîche en het uitje erdoor.
Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.
Schep op elk plakje zalm iets van het paddenstoelenmengsel.
Rol de plakjes op.
Leg op elk bord 2 gevulde zalmrolletjes.
Garneer het bord met een beetje crème fraîche en een takje dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er in driehoekjes gesneden warme toast bij. Serveertip: • Roer door de crème fraîche een beetje geraspte mierikswortel.
• Serveer bij dit voorgerecht een klein glaasje ijskoude wodka of aquavit. Wijnadvies: Lekker met een Sauvignon Blanc van de Loire of een Bordeaux Sauvignon (9-11ºC).