Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groene asperges met ham en aspergesaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
bundels groene asperges
a 500 g
▢
1
kilo
aardappels
▢
2
eieren
▢
½
zakje
verse peterselie
a 30 g
▢
2
pakjes schouderham
dikke plakken, a 155 g
▢
1
zakje
saus voor asperges
40 g
▢
25
g
roomboter
Instructies
Aardappels wassen, schillen, in stukken snijden en in 20 min. gaarkoken.
Asperges wassen, houtachtige uiteindes afsnijden en in stukken van 4 cm snijden.
Kopjes achterhouden, rest in 8 min. gaarkoken.
Na 4 min. aspergekoppen meekoken.
Laten uitlekken.
Eieren in 8 min. hard koken, pellen en snipperen.
Peterselie fijn knippen.
Ham in reepjes snijden.
Saus volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
Asperges en ham mengen en over vier borden verdelen.
Aardappels ernaast scheppen.
Saus gedeeltelijk over asperges schenken.
Met peterselie en ei garneren.
Voedingswaarden
Calories:
445
kcal
|
koolhydraten:
51
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
24
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
Nederland