Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lamsschouder met kruiden
Porties:
4
-6 personen
Total time
1
minuut
minuut
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
lamsschouder van 900 gr
▢
2-3
eetlepel(s)
olie of boter
▢
3
tenen
knoflook
▢
4
eetlepel(s)
Pastis
Pernod, Ricard
▢
2 to
maten
▢
1
glas
droge witte wijn
▢
zout
peper
▢
1
eetlepel(s)
fijngeknipte tijm
▢
1
eetlepel(s)
fijngeknipte dragon
▢
1
eetlepel(s)
fijngeknipte kervel
Instructies
Braad het vlees in zijn geheel in de hete olie of boter aan (of, zonder bot, in blokken van elk ± 50 gr).
Neem het vlees, zodra het aan alle kanten is aangebraden uit de pan en leg het op een schaal.
Pel de tenen knoflook en snijd ze in repen.
Blancheer de knoflook even in kokend water, laat ze uitlekken, dep ze droog en doe ze in de nog hete braadpan over.
Leg het vlees terug in de braadpan, verwarm het op laag vuur en schenk de pastis bij het vlees.
Was en droog de tomaten, snijd ze in stukken en voeg ze met de wijn aan het vlees toe.
Breng alles op smaak met zout en peper.
Zet de pan in een op 170°C voorverwarmde oven en laat het vlees in ± 35 minuten gaar worden.
Voeg aan het eind van de bereidingstijd de fijngeknipte tuinkruiden toe en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland