Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
In karnemelk gepocheerd lamsvlees
Porties:
4
Total time
1
minuut
minuut
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gram
lamsvlees in blokjes
▢
1
groene paprika
▢
1
gesnipperde ui
▢
witte peper
▢
1
winterwortel
▢
2
theelepels
karwijzaad
▢
cayennepeper
▢
31/2
dl
kippenbouillon
▢
21/2
dl
boerenlandkarnemelk
▢
11/2
eetlepel
maïzena
▢
250
gram
eiernoedelszout
Instructies
Zet een grote stoofpan op middelhoog vuur en verhit er de olie in.
Voeg de paprika en de ui toe en blijf geregeld omscheppen tot de ui na ± 5 minuten glazig is.
Doe er dan het vlees, zout, wat peper, de wortel, het karwijzaad, een vleugje cayennepeper en de bouillon bij.
Laat de bouillon tegen de kook aan komen en maak intussen de maïzena met de karnemelk aan.
Roer dit door de kokende bouillon, leg een deksel op de pan en zet het vuur laag.
Laat het lamsvlees in ± 45 minuten gaar worden.
Breng 3 liter water met zout aan de kook, voeg de noedels toe en kook ze al dente.
Laat de noedels daarna uitlekken en schep ze op een dienschaal.
Schep er het lamsvlees over en dien het gerecht onmiddellijk op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland