Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lamscurry van Astrid Veltman v7
Porties:
4
Total time
1
uur
uur
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gram
lamsvlees
▢
1
grote
aardappels
± 150 gr
▢
1
grote
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
3
eetlepels
zonnebloemolie
▢
3
theelepels
Kerrie Djawa
30 gr, Conimex
▢
1
zakje
santen
30 gr, Conimex
▢
11/2
dl
volle yoghurt
▢
1
kruidenbouillontablet zout
peper
▢
500
gram
panklare broccoliroosjes
Instructies
Snijd het vlees in stukken.
Schil de aardappel, was hem en snijd hem in stukken.
Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn.
Verhit de olie in een braadpan, braad het vlees al omscheppend ± 5 minuten en schep het dan op een bord.
Fruit de ui ± 2 minuten in het achtergebleven bakvet.
Voeg de knoflook en de Kerrie Djawa toe en bak het ± 2 minuten.
Voeg de santen, de yoghurt (op kamertemperatuur) en de aardappel toe, verkruimel het bouillontablet erboven en voeg het vlees weer toe.
Laat de lamscurry afgedekt in ± 30 minuten gaar stoven.
Breng op smaak met zout en peper.
Kook de broccoli in ruim kokend water met zout in ± 5 minuten beetgaar en laat uitlekken.
Maak op een schaal een broccolirand en schep de lamscurry er middenin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Lamsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland