Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lamscurry van Astrid Veltman v6
Porties:
4
Total time
1
uur
uur
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
3
teentjes
knoflook
▢
1
dikke plak
lamsham (± 100 gr)
▢
600
gram
lamsboutschijven
▢
25
gram
boter
▢
½
blikje
tomaatblokjes
netto 500 gr
▢
2
theelepels
tijm
▢
1
theelepel
gemalen piment
▢
1
theelepel
kaneelpoeder
▢
zout
peper
▢
½
kippenbouillontablet
▢
30
gram
santen
zakje, Conimex
▢
3
eetlepels
crème fraîche
▢
2
takjes peterselie
▢
1
eetlepel
citroensap
Instructies
Pel en snipper de ui en de knoflook.
snijd de ham en het lamsvlees in blokjes.
Verhit de boter in een (braad)pan en fruit de ui en de knoflook in ± 2 minuten zachtjes glazig.
Roer er de ham, de tomaatblokjes, de tijm, de piment, het kaneelpoeder, zout en peper door en bak alles afgedekt zachtjes ± 3 minuten.
Voeg het lamsvlees toe en bak het ± 5 minuten zachtjes mee.
Verkruimel er het bouillontablet boven en roer er 2 dl water, de santen en de crème fraîche door.
Breng het al roerend aan de kook en stoof het lamsvlees in ± 30 minuten zachtjes gaar.
Roer het citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi met fijngeknipte peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Lamsvlees
/
Vlees