Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lamscurry van Astrid Veltman v5
Porties:
4
Total time
3
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gr
lamslappen in grote dobbelstenen
▢
zout
▢
bloem
▢
75
gr
boter
▢
1
grote
gesnipperde ui
▢
3
theelepels
kerrie
▢
1
theelepel
gemberpoeder
▢
1
theelepel
fijngewreven korianderzaadjes
▢
1
gesnipperde zure appel
▢
1
beker
Bulgaarse yoghurt
Instructies
Bestrooi het vlees met zout en bloem.
Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de stukken vlees even aan alle kanten aan.
Matig het vuur en voeg de uisnippers, kerrie, gemberpoeder, koriander en appelsnippers toe.
Laat het geheel onder goed omschudden even bakken en giet er dan 1 dl heet water bij.
Laat de curry met het deksel op de pan 2-3 uur stoven.
Voeg een kwartier voor het einde van de stooftijd de licht voorgewarmde yoghurt toe en roer goed door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Lamsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland