Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes.
Meng in een pan de appels met de uien, rozijnen en suiker.
Voeg de kaneelstokjes, takjes tijm en plakjes gember toe en schenk de appelazijn erbij.
Breng het appelmengsel al roerend aan de kook.
Zet het vuur laag en laat het in 45 minuten zachtjes inkoken tot een dikke moes, waarbij je regelmatig roert.
Verwijder de kaneelstokjes, takjes tijm en stukken gember.
Schep de chutney in de potten en sluit deze direct af.
Zet de potten op hun kop en keer ze na 5 minuten weer om.
Laat de chutney verder afkoelen en plak een etiket met de bereidingsdatum en houdbaarheid op de potjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Houdbaarheid: ca. 4 maandenEen droge witte wijn, zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio, vormt een mooie aanvulling op de hartige en zoete smaken van de appelchutney.