Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Amandel roombol
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pak
Mix voor Meergranenbrood
bijv. Koopmans
▢
200
ml
handwarm water
▢
1
ei
▢
50
g
boter
▢
1
zakje
Dr. Oetker Vanillesuiker
▢
150
g
gewelde rozijnen
▢
50
g
fijngehakte ongezouten notenmix
hazelnoten, amandelen, walnoten
▢
½
zakje
Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
▢
200
ml
water
▢
Dr. Oetker Amandelspijs
▢
Dr. Oetker Amandelschaafsel
Instructies
Wel de rozijnen en laat ze goed uitlekken.
Kneed van de broodmix, het water, de helft van het ei, de vanillesuiker en de boter een soepel deeg.
Laat het deeg 15 minuten rijzen in de beslagkom, afgedekt met plasticfolie of een theedoek.
Hak de noten fijn.
Dep de rozijnen droog en kneed ze met de notenmix door het deeg.
Verdeel het deeg daarna in tweeën.
Maak van elk stuk een mooie bol en laat deze 15 minuten rijzen onder een theedoek of plasticfolie.
Meng met een mixer met garden de Mix voor Banketbakkersroom met het water.
Meng de banketbakkersroom in gedeelten door de amandelspijs tot een mengsel ontstaat dat u kunt uitstrijken.
Vet de springvorm in.
Neem een deegbol en druk deze gelijkmatig uit in de springvorm.
Verdeel de amandel-roomvulling over het deeg (laat 1 cm van de rand vrij).
Maak van de tweede bol een plak met een doorsnede van ongeveer 24 cm.
Leg deze op de amandel-roomvulling.
Bestrijk het deeg met de rest van het ei en bestrooi de bol met Amandelschaafsel.
Laat het deeg 45 minuten rijzen.
Verwarm de oven.
Bak de amandel-roombol op een rooster onder in de oven gaar en goudbruin.
Bestrijk het brood na het bakken met boter en laat het brood afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 210°C
Heteluchtoven: 190°C
Gasoven: stand 5
Baktijd: ca. 40 minuten
springvorm Ø 24 cm
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak