Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Belegd notenbrood
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mixer met deeghaken.
springvorm 24 cm
Ingrediënten
Voor het deeg:
▢
350
g
tarwebloem
▢
1
zakje
Dr. Oetker Gist
▢
1
tl
suiker
▢
½
tl
kaneel
▢
1
tl
zout
ca. 4 g
▢
50
g
ongezouten fijgehakte notenmix
walnoten, hazelnoten, amandelen
▢
150
ml
handwarm water
▢
1
ei
kamertemperatuur
▢
25
g
boter
zacht
▢
1
losgeklopt ei
Voor het beleg:
▢
½
zakje
rucola
▢
300
g
roombrie
▢
1
grote
handpeer
bv. Conference
▢
vloeibare honing
▢
50
g
fijngehakte ongezouten notenmix
Instructies
Hak de noten fijn.
Meng tarwebloem, gist, suiker, kaneel, fijngehakte notenmix en zout in een kom.
Meng het water met het ei en de boter en schenk het in een kuiltje bij de bloem.
Kneed het deeg in ca. 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een elastisch deeg.
Vorm het deeg tot een mooie bol en laat het in de kom afgedekt met een theedoek 15 minuten rijzen.
Vet de springvorm in met boter of gebruik Dr. Oetker Bakspay.
Leg de bol deeg in het midden van de springvorm, en verdeel het over de gehele bodem van de springvorm.
Bestrijk het deeg licht met losgeklopt ei en bestrooi het met een beetje bloem.
Maak met een mes een verdeling op het deeg van acht gelijke punten (laat de punten in de springvorm zitten).
Laat het deeg afgedekt met een theedoek 45 minuten rijzen op een warme plaats.
Plaats een rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.
Bak het brood in ca. 15 minuten gaar en mooi goud bruin. Neem het uit de vorm en laat het uitdampen.
Snijd het afgekoelde brood in de acht punten en snijd de punten horizontaal door midden.
Verdeel wat rucola over de broodbodems.
Snijd de roombrie in 8 dunne plakken en leg op elke broodpunt een plakje brie.
Snijd de peer in 8-16 dunne parten, snijd kroontje en klokhuis weg.
Leg op elke broodpunt 1-2 stukken peer.
Bestrooi de broodjes met fijngehakte notenmix en druppel er naar smaak honing over.
Dek de broodjes af met de kapjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 220 °C
Heteluchtoven: 200 °C
Gasoven: stand 5
Baktijd: ca. 15 minuten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood