Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boerenwit
Porties:
1
grood brood: circa 12 sneetjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Instructies
Dit is het simpelste brood van allemaal, dus een prima starter voor de beginneling achter de broodmachine.
Verderlicht, met een luchtige structuur en een lekkere, traditioneel gebakken korst.
Typisch zo'n brook voor elke dag.
Doe alle ingredienten in het bakblik van de broodmachine, houd de volgorde en werkwijze aan zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing.
Zet het bakblik in de broodmachine en stel het apparaat in op het bassisprobgramma met de orst naar keuze .
Druk op start
Bestrijk net voor het bakken de bovenkant van het deeg met water en bestrooi er bloem over.
Je kunt de bovenkant van het brood desgewenstnog met een scherp mes insnijden, pas hierbij wel op dat de rand van het bakblik niet beschadigt.
Neem het brood na het bakproces uit de machine en laat het op een taartrooster afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood