Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Orientaalse cocktailspiesjes
Porties:
12
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
12 cocktailprikkers
Ingrediënten
▢
1
blikje
ananas stukjes
op eigen sap 225 gram
▢
120
gr
kipfilet
▢
1
kleine
groene paprika
▢
4
artisjokharten
blik
▢
1,5
cm
verse gemberwortel
▢
1
eetlepel(s)
arachideolie
▢
1,5
eetlepel(s)
sojasaus
▢
2
eetlepel(s)
dry sherry
▢
1
eetlepel(s)
zoete chilisaus
▢
5
gram
verse basilicum
Instructies
Boven kom ananas laten uitlekken en sap bewaren.
Kipfilet in 12 blokjes snijden.
Paprika wassen en schoonmaken.
Paprika en artisjokharten in 12 stukjes snijden.
Gember schillen en in dunne plakjes snijden.
Ananas, kip, artisjokharten en paprika aan cocktailprikkers rijgen.
In wok olie verhitten.
Gember op halfhoog vuur ca. 30 seconden roerbakken.
Spiesjes toevoegen en ca. 1 minuut al omscheppend meebakken.
Sojasaus, sherry, chilisaus, ananassap en basilicum toevoegen.
Met deksel op wok ca. 4 minuten zachtjes koken, af en toe omscheppen.
Spiesjes uit saus nemen en direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Oosters