Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebraden lamsrib met meiknolletjes, sjalottencompote en lamsjus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
lamsribstukken
bij voorkeur met elk 6 koteletjes
▢
2
meiknolletjes melk
▢
1
takje
tijm
▢
250
gram
sjalotjes
▢
3
kruidnagels
▢
1
teentje
knoflook
▢
4
eetlepels
geraspte oude kaas
▢
2
dl
lamsjus
▢
olijfolie
▢
peper
zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 175°C.
Braad de lamsribstukken in hete olie rondom aan, bestrooi ze met peper en zout en braad het vlees in de oven rosé.
Laat het vlees daarna, gewikkeld in aluminiumfolie, even rusten.
Snijd de meiknolletjes in plakjes van ± 3 mm dikte, steek hier met een uitsteekrondje rondjes van 3 cm doorsnee uit
en kook de plakjes in wat melk met de tijm beetgaar.
Pel de sjalotjes, snijd ze in kleine plakjes en kook die in wat melk met de kruidnagels en de knoflook gaar.
Laat de sjalottencompote op keukenpapier wat uitlekken en verdeel het over het midden van 4 ovenvaste borden.
Leg de meiknolplakjes hier dakpansgewijs op, bestrooi ze met wat kaas en laat de kaas in de oven snel gratineren.
Snijd de lamsribstukken in koteletjes en leg deze op de borden.
Schenk de hete lamsjus rond het gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland