Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelsalade met paprika en pepersalami
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1½
kg
vastkokende aardappelen
▢
2
rode paprika's
▢
400
g
pepersalami in plakken van ½ cm dik
▢
¼
l
kruiden- of vleesbouillon van een tablet
▢
4
eetlepel(s)
azijn
▢
zout
▢
versgemalen peper
▢
2
eetlepel(s)
grove mosterd
▢
1
dl
olijfolie
Instructies
Kook de schoongeborstelde aardappelen in de schil in 20 tot 30 minuten gaar (de kooktijd is afhankelijk van het formaat).
Snijd intussen de paprika's zonder de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes.
Snijd de pepersalami in blokjes.
Giet de aardappelen af, laat ze onder de koude kraan schrikken en afkoelen.
Pel ze en snijd ze in blokjes.
Doe de aardappelblokjes met de paprika en de salami in een grote kom en giet er de hete bouillon over.
Roer de azijn met wat zout en peper en de mosterd door elkaar tot het zout is opgelost en klop er de olie door.
Schep de dressing door de salade en laat afgedekt minstens een uur op kamertemperatuur rusten.
De salade kan ook de dag tevoren worden gemaakt en afgedekt in de koelkast worden gezet.
Laat de salade dan ruim voor het serveren op kamertemperatuur komen.
Schep de salade voor het serveren nogmaals goed om en breng zonodig verder op smaak met wat azijn, zout en peper.
Serveer in een mooie kom of schaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Vervang de salami door een andere worstsoort of gekookte ham.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade
Land van herkomst
Nederland