Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel kippensoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
vastkokende aardappels
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
teentje
knoflook
gesnipperd
▢
1
ui
gesnipperd
▢
2
theelepels
gemalen koriander
▢
1
theelepel
gemalen komijn
▢
Mespunt
gemalen kaneelpoeder
▢
1
pot
basis voor kippensoep met kipfilet
▢
2
kipfilets
in stukjes
▢
1
blik
kikkererwten
uitgelekt
▢
Peper
▢
Zout
▢
4
trostomaten
in stukjes
▢
2
eetlepels
verse peterselie
fijngehakt
Instructies
Snijd de aardappels in stukken.
Verhit de olijfolie en fruit de ui met de knoflook.
Voeg de aardappelschijfjes toe, samen met de gemalen koriander, komijn en kaneelpoeder.
Bak alles omscheppend gedurende 5 minuten.
Voeg de basis voor kippensoep met kipfilet, kipfilets, peper en zout naar smaak toe.
Breng alles aan de kook.
Kook de aardappels en kipfilet in ± 15 minuten gaar.
Schep de kikkererwten en de tomatenstukjes erdoor en kook de soep nog 5 minuten door.
Breng de soep op smaak met peper en zout en schep het in kommen.
Garneer de soep met fijngehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de aardappel-kippensoep met Turks brood voor een complete maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Groenten
/
Kip
/
Soep