Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Andijviestamppot met slavink en gebakken appelpartjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappels
stamppot
▢
zout
▢
1½
eetlepel
olijfolie traditioneel
▢
4
slavinken
▢
2
appels
geschild en in partjes
▢
400
gram
andijvie
fijn gesneden
▢
1
zakje
jus
voor stamppot
Instructies
Kook de aardappelen in water met zout gaar.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de slavinken rondom bruin en in ± 15 minuten gaar.
Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Bak de appelpartjes in het bakvet een beide kanten bruin, neem ze uit de pan en leg ze bij de slavinken.
Voeg 2½ dl water en het zakje juspoeder aan het bakvet toe en bereid de jus zoals aangegeven op het zakje.
Giet de aardappelen af en vang het kookwater op.
Stamp de aardappelen fijne en schep er de andijvie en zoveel van het kookwater door zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
Warm de stamppot kort door.
Serveer met de slavink, de appel en de jus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Stamppot