Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Appel perencompote
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
g
appels
jonagold, in dunne partjes
▢
2
peren
in dunne partjes
▢
sap en rasp van 1 citroen
▢
50
g
suiker
▢
1
eetlepel(s)
kaneelpoeder
▢
8
kipdrumsticks
▢
peper
▢
zout
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie traditioneel
Instructies
Breng de appel- en peerpartjes met de citroenrasp, het sap, de suiker, het kaneelpoeder en 1 dl water aan de kook.
Kook alles 10-15 minuten op een heel laag vuur.
Neem de pan van het vuur en laat de compote afkoelen tot kamertemperatuur.
Roer de compote goed om.
Wrijf de kip in met peper en zout naar smaak en braad ze rondom in de hete olie bruin.
Temper het vuur en laat ze op een laag vuur met de deksel schuin op de pan in ± 30 minuten helemaal gaar braden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met frietjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit