Boen de limoen schoon onder stromend water en snijd hem in partjes.
Schep de kriel met de limoen, de sjalotten, 2½ eetlepel van de olie en peper en zout naar smaak door elkaar en verdeel ze over een met een bakmatje bekleed bakblik.
Bak de krieltjes in een voorverwarmde oven (225 °C) in ± 30 minuten mooi bruin en gaar.
Schep ze tussentijds tweemaal om.
Schil intussen de wortels met een dunschiller en snijd de wortels in dunne plakjes.
Kook ze 5 minuten in water met zout en giet ze af.
Verhit de Mediterrane roerbakolie in een wok en roerbak de wortel met de gember al omscheppend op een hoog vuur beetgaar.
Breng op smaak met peper en zout.
Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
Gril het vlees in een hete grillpan aan beide kanten bruin en in ± 5 minuten rosé.