1verselombokzeer fijn gesnipperd of 2 theelepels sambal oelek
3eieren
Paneermeel
Bloem
½theelepelcayennepeper
Gedroogdebieslook of zeer fijn gesnipperde verse stengeltjes
Plantaardige olie
Instructies
Doe paneermeel in een diep bord en voeg grof zout, een mespuntje cayennepeper en 2 flinke eetlepels bieslook toe.
Meng goed.
Plaats bloem in een ander diep bord en kluts de 2 eieren in een derde diep bord.
Doe het gehakt in een kom en pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit.
Voeg de lombok, sjalotjes, zout, peper, ketoembar, djahé, losgeklopt ei, ketjap en een eetlepel paneermeel toe.
Kneed het mengsel goed door en vorm er kroketjes van.
Haal de kroketjes eerst door de bloem, dan door het geklutste ei en vervolgens door het paneermeel.
Vorm mooie staafjes van de gehaktmengselkroketjes.
Laat de staafjes ongeveer 1 uur in de koelkast rusten.
Bak de gehaktstaafjes vervolgens goudbruin in een wok met olie of in de friteuse.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze Javaanse pikante gehaktstaafjes vormen een smaakvolle toevoeging aan je maaltijd, of het nu als snack of bijgerecht is. Ze zijn een feest voor de smaakpapillen met de heerlijke kruiden en pittige smaken uit de Javaanse keuken.