Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gefrituurde Speklapjes en Noedels
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan
Ingrediënten
Voor de gefrituurde speklapjes:
▢
500
gram
speklapjes
in stukjes gesneden
▢
Uienpoeder
▢
Knoflookpoeder
▢
Paprikapoeder
▢
Koriander
▢
Komijn
▢
Gember
▢
Suiker
▢
Peper en zout
naar smaak
▢
Bloem
▢
Ei
▢
Paneermeel
Voor de noedels:
▢
250
gram
noedels
▢
Ui
fijngehakt
▢
Sugarsnaps
▢
Verse
gember
geraspt
▢
Knoflook
fijngehakt
▢
Olie om te bakken
Voor de saus:
▢
4
eetlepels
ketjap
▢
4
eetlepels
teriyaki saus
▢
2
eetlepels
chilisaus
▢
1
eetlepel
vissaus
▢
1
eetlepel
gembersiroop
Instructies
Gefrituurde Speklapjes:
Snijd de speklapjes in stukjes en kruid ze met uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, koriander, komijn, gember, suiker, peper en zout naar smaak.
Haal de speklapjes door een mengsel van bloem, ei en paneermeel, waarbij je extra kruiden toevoegt voor extra smaak.
Frituur de speklapjes tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Noedels:
Kook de noedels gedurende 1 minuut en koel ze af met koud water.
Bak de ui, sugarsnaps, verse gember en knoflook in wat olie tot ze zacht zijn.
Meng in een kom de ketjap, teriyaki saus, chilisaus, vissaus en gembersiroop om de saus te maken.
Voeg de saus toe aan de gebakken groenten en roer goed door.
Voeg de gekookte noedels toe aan de saus en meng alles goed door elkaar.
Serveer de gefrituurde speklapjes bovenop de noedels en geniet van dit smaakvolle gerecht!
Notities / Tips / Wijnadvies
Pas de hoeveelheden van de ingrediënten aan op basis van je persoonlijke voorkeur en het aantal personen dat je wilt bedienen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Mie
/
Varkensvlees