Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bami Kuah
Snelle Bamisoep
Porties:
4
Total time
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
teentjes
knoflook
geperst
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
1
pot
kippenbouillon
▢
¼
groene kool of ½ spitskool
ragfijn gesneden, gewassen en uitgelekt
▢
8
nestjes mie
grote eters meer vissaus naar smaak
▢
citroensap naar smaak
▢
4
hard gekookte eieren
gehalveerd
▢
4
eetlepel(s)
gefruite uitjes
▢
eventueel 1 eetlepel ketjap manis naar smaak
▢
liefhebbers ook nog sambal
Instructies
Kook de mie volgens de beschrijving op de verpakking en voeg 1 eetlepel olie toe om plakken te voorkomen.
Verwarm de pot bouillon en voeg net zoveel water toe als op de pot staat aangegeven.
Voeg vissaus en citroensap toe.
Fruit de knoflook in de olie.
Als de bouillon heet is doe je de kool er 1 à 2 minuten in.
Knoflook erbij en schep alles op een bord met gehalveerde eieren en ieder een schep gefruite uitjes.
Voor de liefhebber kan je er sambal oelek bij serveren en een scheut ketjap manis.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:
ook lekker met b.v. taugeh, peultjes…
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Mie
/
Soep
Land van herkomst
Indonesië