Fruit het uitje en voeg vervolgens het gehakt toe.
Snijd de selderij en ontbijtspek fijn en meng deze ook door het gehakt.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Maak een papje van maizena (2 eetlepels) en water (4 eetlepels).
Voeg suiker en ketjap naar smaak toe.
Voeg dit mengsel toe aan het gehakt en roer goed.
Proef en pas de smaak aan indien nodig.
Laat het mengsel afkoelen.
Voor het deeg gebruik ik wittebroodmix van Koopmans.
Voor degenen die het niet helemaal duidelijk is hoe de bapao te vullen:
Laat de wittebroodmix even rijzen.
Maak bolletjes, vet je handen in met olie, maak ze plat, voeg de vulling toe, vouw ze dicht, leg een stukje bakpapier erop en stoom ze gedurende ongeveer 6 minuten per stoombeurt.
Tips / Opmerkingen
Als je geen stomer hebt, kun je ook een vergiet in een soeppan gebruiken!
Een andere optie is au bain-marie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Mocht je geen stomer tot beschikking hebben dan volstaat vergiet in soeppan ook! Au bain marie....