Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Marokkaanse pannenkoek
van Yassin Ayoubs moeder
Porties:
4
Total time
1
uur
uur
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
g
bloem
▢
200
g
griesmeel
▢
7
g
bakpoeder
▢
200
g
roomboter
▢
200
ml
water
▢
125
ml
Griekse yoghurt
▢
2
eetlepel(s)
honing
▢
125
g
blauwe bessen
▢
125
g
frambozen
▢
125
g
rode bessen
van de takjes gerist
▢
1
bosje
munt
geplukt
Instructies
Kneed de bloem, het griesmeel, de bakpoeder, 100 gram boter en het water tot een soepel deeg en kneed net zolang tot het niet meer plakt.
Verdeel het deeg in gelijke porties en rol dun uit.
Verhit een klontje boter in een pan en bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin en gaar.
Meng de yoghurt met de honing en bestrijk de pannenkoeken ermee.
Meng het fruit met de munt en verdeel over de pannenkoeken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Veel koekrecepten bevatten weinig vezels.
Door te kiezen voor volkorenmeel krijg je meer vezels binnen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ontbijt
/
Pannenkoeken
Land van herkomst
Marokko