Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Indische gehaktballetjes in ketjapsaus
Porties:
20
kleine balletjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
bosuitjes
▢
1
eetlepel
sambal oelek
of 3 rode pepers
▢
1
ei
▢
3
eetlepels
maïzena
▢
1
theelepel
zwarte peper
▢
500
gram
gehakt hal-om-half
▢
2
uien
▢
2
teentjes
knoflook
▢
100
ml
ketjap manis
▢
5
eetlepels
oestersaus
▢
2
theelepels
sambal oelek
▢
1
eetleel goela djawa
of bruine suiker
▢
2
eetlepels
citroensap
Instructies
Snijd de bosuien in grove stukken en maal ze kort in de keukenmachine.
Meng de bosuien, de sambal/rode pepers, het ei en de maïzena door het gehakt en kneed goed door.
Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Rol balletjes van het gehakt.
Verhit een scheut olie in een pan en bak de balletjes rondom bruin.
Pel de uien en knoflook en snipper ze fijn.
Voeg de ui en de knoflook toe en bak tot de uien glazig zijn.
Voeg de ketjap, oestersaus, sambal, bruine suiker en het citroensap toe en gaar de gehaktballetjes.
Laat de saus op zacht vuur inkoken in circa 20 minuten.
Serveren
Serveer de Indische gehaktballetjes met rijst en groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Het verschilt per ketjap hoe zoet/zout hij is.
Proef van tevoren en verdun de saus eventueel met water, zodat het niet te zoet of te zout wordt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië