Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tumis Boontjes / Paksoi
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
sperzieboontjes
▢
1
struik paksoi
▢
3
sjalotjes
fijngesneden e/o bosuitjes
▢
3
lomboks
fijngesneden
▢
3
tenen
knoflook
fijngesneden
▢
1
theelepel
gemberwortel
geraspte / of djahé uit een potje
▢
1
stengel
sereh
fijn gekneusde / of 1 theelepel sereh uit een potje
▢
½
theelepel
ketoembar
▢
1
theelepel
trassi
fijngestampte
▢
1
theelepel
palmsuiker
goela djawa of bruine basterd suiker
▢
arachideolie
▢
scheut
ketjap manis
▢
scheut
vissaus
Instructies
Maak de boontjes schoon en breek ze doormidden.
Zet een pan met water op en als dit kookt de boontjes blancheren.
Was de paksoi en snijd deze in reepjes.
Giet de boontjes af.
Doe wat olie in een wok.
Bak in de hete olie de sjalotten en knoflook 2-3 minuten.
Voeg dan de kruiden toe met de suiker' = boemboe
Nog niet de ketjap en de vissaus!!! Geen zout toevoegen, want vissaus is al zout!
Wok de sperziebonen in de 'boemboe' tot deze beetgaar zijn en voeg dan de paksoi toe.
Voeg nu de ketjap manis en de vissaus toe.
De boontjes horen beetgaar te zijn en dan dan direct op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Indonesië